Categories

Rep un e-mail amb els millors articles

Els més vistos

Palamós celebra la seva festa major per Sant Joan, coincidint amb el màgic moment del començament de...
El teixit urbà de Palamós es forma a partir de la vila vella, l’eixample industrial, el poble de San...
La Costa Brava té una particularitat pel que fa a les seves platges. Tot i presentar un front de mar...

Petit Bar

Noticies sobre Palamós, Cuina...

Maig - Palamós Terra de Mar

terra de mar petit bar

Descarrega el programa del festival mariner Palamós, Terra de Mar en format pdf

Aqui unes fotografies de la festa de Mar i Terra de Palamós que es va cel.lebrar el 25 i 26 de Maig al Port de Palamos. Es varen reunir antigues arts amb la més moderna tecnologia a les embarcacions convidades a la festa.

Durant dos dies les platges i el port de Palamós se veuran invaides per vaixells de vela i a rem, llaüts, veles de tota mena i tota classe d'embarcacions tradicionals i bots clàssics que han aconseguit superar el temps. Per qui no ho sàpigua es un festival dedicat a la promoció i preservació del patrimoni marítim.

 

La festa marítima és un esdeveniment bianual patrocinat per l'Ajuntament de Palamós a través d'Amics del Mar i Museu de la Pesca, una instal.lació única a la Mediterrània, que presenta el passat, present i futur de la pesca a Europa.

El festival té com a objectiu celebrar la cultura marítima moderna i tradicional al mateix temps, més a prop del públic en general que del mariner. Així que la conclusió és el reconeixement que permet a les persones per mantenir les referències culturals vinculats a la mar.

Tot i que el cap de setmana han hagut moltes activitats, la part més important es porta a terme el matí del dissabte. El primer és la inauguració oficial dels estands, tallers i exposicions sobre aspectes de la cultura marítima en el Museu de la Pesca. Es fa aquest tipus de tallers de pesca responsable, tallers de pesca, tallers per aprendre a lligar nusos mariners, etc. Llavors va començar les gires pels organismes oficials i port dels vaixells de pesca de Palamós és vaixells i altres visitants de tot el país, destinades al públic en general pot veure a l'interior.

Aquest any, la generalitat ha aprofitat la festa, per possar una exposició sobre la reserva de les Illes Formigues i del fondeig responsable, tema que encara está calent i que molta gent no te gaire informació.

Diumenge, continuen les proves i les carreres marítimes, una demostració de llocs de treball tradicionals com la construcció de palangres i la cosida de xarxes.

El festival organitza també, un tast de menjar típic, que porta als visitants a la cultura del mar de les dimensions de la cultura i gastronomia.

Molt interesant i rencofortable visita.

Aquest any hem tingut la visita del vaixell d'estudi hidrográfic de Cadiz i l'embarcació punta Mayor de Salvament marítim.

Els nuclis antics de Palamós i Sant Joan
Juny - Fira de la Gamba a Palamós