Categories

Rep un e-mail amb els millors articles

Els més vistos

Palamós celebra la seva festa major per Sant Joan, coincidint amb el màgic moment del començament de...
La Costa Brava té una particularitat pel que fa a les seves platges. Tot i presentar un front de mar...
El teixit urbà de Palamós es forma a partir de la vila vella, l’eixample industrial, el poble de San...

Blog Petit Bar Palamós

Noticies sobre Palamós, Cuina...

Platjes i Cales de Palamós

Platjes i Cales de Palamós

La Costa Brava té una particularitat pel que fa a les seves platges. Tot i presentar un front de mar rocallós i feréstec, per això se’n diu “Brava”, de cop el paisatge es suavitza i deixa veure unes platges amples amb diferents textures de sorra, sense desmerèixer les petites cales amagades que reposen just a sota de l’alta roca del litoral. En el cas de Palamós hom pot apreciar la certesa d’aquesta observació.

Totes les platges del municipi són de fàcil accés a peu o amb vehicle i donen opció al banyista a triar entre diferents varietats: platges de sorra ho són la Gran de Palamós, la platja de La Fosca o la platja de Castell. De roca, trobaran la cala Margarida o la cala S’Alguer. N’hi ha fins i tot de mixtes, de sorra i roca, com per exemple cala Estreta.

El camí de ronda que recorre el litoral Palamosí uneix totes aquestes platges i cales, i li permetrà gaudir d’un paisatge únic, entre pins, al peu del mar.

Continuar llegint
1159 Hits

La Gamba de Palamós

La Gamba de Palamós

Des de les profunditats més secretes de la Mediterrània, només a un entorn tan natural com Palamós, podia existir un producte com la Gamba de Palamós.

El seu cos vermellós, la seva textura ferm, la seva frescor i el seu sabor incomparable, exquisit, fan que la degustació de la Gamba de Palamós sigui un plaer únic, íntim, inexplicable. Demani-la pel seu nom, Gamba de Palamós.

La incomparable qualitat de la Gamba de Palamós s’estén també a les varietats més exquisides de peix fresc que arriba cada tarda a la llotja. I el millor lloc per degustar-la és la magnífica oferta del Restaurant Petit Bar de Palamós. Les mans expertes faran arribar a la seva taula el plaer de gaudir dels millors productes de la Mediterrània.

Qui millor coneix i defensa la Gamba de Palamós són els pescadors de la Confraria de Palamós. La seva llarga tradició marinera els aporta un grau de legitimitat en l’art de la pesca, pròpia d’una professió que ha passat de generació en generació.

Per això la Marca de Garantia de la Gamba de Palamós és un reconeixement al seu esforç diari i a la seva destresa per mantenir la màxima qualitat de la gamba. 

 

Continuar llegint
877 Hits

Agost - El Palau de l’Havanera de Palamós

Agost - El Palau de l’Havanera de Palamós

La característica de la palamosina Mostra de l’Havanera Catalana és que es porta a terme en un recinte a l’aire lliure però mantenint un caràcter de concert, és a dir, davant un públic entregat però que manté el silenci per gaudir de cadascuna de les peces del repertori íntegrament en llengua catalana. Aquesta característica ha portat a batejar l’Arbreda com al Palau de l’Havanera, un espai ideal on gaudir d’aquest concert únic en aquest estil musical.

La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut Festival de la Cançó Marinera de Palamós, i emmarcada en l’anomenada Mostra de l’Havanera Antiga. L’any 1981, naixia definitivament la Mostra de l’Havanera Catalana impulsada, entre altres, pel reconegut autor Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el propi Ortega Monasterio.

 

Palamós (el Baix Empordà), 14 Agost

Consultar Agenda Palamos

Continuar llegint
848 Hits

Senderisme, Cicloturisme, BTT a Palamós, Palafrugell, Cami de Ronda

Senderisme, Cicloturisme, BTT a Palamós, Palafrugell, Cami de Ronda

Tant a l’hivern com a l’estiu, és recomanable descobrir a peu els secrets que guarda el front de mar de Palamós. Des del mateix passeig marítim comença una ruta, el Camí de Ronda, que tot vorejant la costa, arriba fins a Calella de Palafrugell. Pel camí, s’hi troben cales, platges, vestigis del passat de Palamós (Poblat Ibèric de Castell), i l’Espai Natural de Castell-Cap Roig, una veritable fortalesa natural difícil de contemplar en el conjunt del litoral català. Aquest recorregut enllaça amb la xarxa de senders (370km) i la xarxa de cicloturisme (250km) del Baix Empordà, per a poder combinar la costa amb l’interior d’aquesta espectacular comarca.

 

Rutes Baix Empordà

http://ca.wikiloc.com/geotourism/baix-emporda/palamos 

Descarrega’t aquí el mapa de rutes naturals per Palamós

Continuar llegint
904 Hits

Juliol - Festivitat de la Verge del Carme a Palamós

Juliol - Festivitat de la Verge del Carme a Palamós

La celebració de la festa de la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de la mar , es concentra en dos dies. La nit abans del dia de la festivitat es realitza un gran ball de revetlla a l’esplanada de la Llotja. L’endemà te lloc la missa solemne en honor a tan venerada Patrona. Tot seguit la processó, amb l’acompanyament dels geganters i grallers de Palamós per portar la Verge fins a l’embarcació. Per finalitzar i com a acte central, té lloc la processó marítima amb tota la flota pesquera palamosina encapçalada per la barca portadora de la imatge de la Verge seguida de tot tipus d’embarcacions que l’escorten en el seu recorregut per les aigües de la badia.

 

 

Més de cinquanta anys de processó marítima
Palamós (el Baix Empordà), Diumenge posterior al 16 de juliol

 

Més informació - Web Festes.org

Consultar Agenda Palamos

Continuar llegint
1126 Hits

Juny - Festa Major i Revetlla a Palamós

Palamós celebra la seva festa major per Sant Joan, coincidint amb el màgic moment del començament de l’estiu. Durant aquestes dates la vila s’omple de vida, música i tradició.

Palamós ofereix una gran varietat d’actes programats i convida a gaudir de la fira, les revetlles i altres actes ja consolidats com són la plantada de gegants, els concerts a la zona jove de barraques, les sardanes, la celebració de la primera nit d’estiu amb havaneres i els focs artificials de cloenda a la Platja Gran de Palamós, entre molts d’altres.

festa major palamos petit bar

Del 23 al 26 de Juny

Consultar Agenda Palamos

 

Continuar llegint
1403 Hits